Fenja – F

Fenja kom till katthemmet tillsammans flertalet katter, som bodde i en lägenhet där det fanns alldeles för många katter.

När Fenja kom till katthemmet tyckte hon till en början att det var väldigt läskigt med mänsklig kontakt. Fenjas kompisar, som inte var lika skygga, flyttade en efter en och tillslut var det bara Fenja kvar utav kompisarna. Då fick hon flytta in till kattkillen Rafael och hon föll pladask för honom. Det är riktigt härligt att se hur hon går efter honom och buffar på honom. Hon står och ”mjölktrampar” och myser, vilket hon inte gjort tidigare.

Hon kan dock fortfarande vara lite reserverad när det gäller mänsklig kontakt. Man ser på henne att hon gärna vill, men är inte riktigt där ännu. När man öppnar dörren in till dom så kommer hon fram och stryker sig mot saker.

Eftersom Fenja och Rafael är så fästa vid varandra söker vi ett gemensamt hem till dom, så att de även i fortsättningen får njuta av varandras sällskap.

Ett hem där man är beredd på att ge Fenja, som är lite försiktig, den tid hon behöver för att bli en social och trygg tjej. Fenja är född 2020

Försäkringsfadder är Siv Larsson

Facebook