Stöd oss

Gåvor

Södertälje katthem och kattpensionat är beroende av allmänhetens stöd för att kunna ge fler katter de förutsättningar de är värda.
Ditt bidrag, litet som stort, gör stor skillnad för oss.

Exempel på gåvor kan vara swish-betalning på valfritt belopp, kattillbehör, kattmat eller städartiklar.
Vi är tacksamma för ert stöd!

Om du skriver ”gåva” och anger namn och adress på inbetalningen så skickar vi ett tackbrev. Du kan även ange din mailadress så får du brevet via e-mail.

VILL DU STÖDJA OSS?

Plusgiro: 38 93 41 – 9

Swish: 1234525408

 

Gåvobevis

Nu kan du köpa ett Gåvobevis som gör nytta för katterna! Du kan ge bort en kastrering, vaccinering, ID-märkning eller ett fadderskap för 6 eller 12 månader. Ge en present som både skänker glädje och gör nytta!
Priser: 100:-, 200:-, 400:-, 600:-, 1000:-, 1200:- eller valfritt belopp.

Vill du ha mer info om gåvobevisen eller beställa?
Maila: gavobevis@sodertaljekatthem.se

Du får gåvobeviset skickat via mail eller per post (då tillkommer porto) så fort du betalat.
Swisha gärna 12345 25408 eller betala per pg: 389341-9. Maila sen till oss och berätta att du betalat så skickar vi Gåvobeviset.

Våra mattunnor

Som många av er vet har vi mattunnor i flera affärer. Ibland frågar man vilken mat och annat vi vill ha. När det gäller maten är det så klart inte vi volontärer som bestämmer vad vi vill ha – utan katterna/kunderna. Viss mat gillar de inte tyvärr och det gäller i stort sett alla katter. De kanske känner på sig att den inte innehåller det de behöver?

Mat som gillas är i regel MJAU, både blöt- och torrfoder. Lite Sheba kan också slinka ner, liksom mycket av den mat man köper i djuraffärer eller hos veterinärer. Royal Canin Calm och Gastrointestinal är det stor åtgång på. Vi är så tacksamma för att ni hjälper oss!

Handla i vår butik

Varmt välkommen att besöka vår second-hand-butik som ligger i direkt anslutning till katthemmet.

Vi har öppet lördagar kl. 13.00-15.00.

Kom och fynda!

Bli medlem

Medlemsavgift 

Medlemsavgiften är:

Vuxna 250:-/år

Barn o Pensionärer 150:-/år


Skriv ”medlemsavgift”, ditt namn, din adress och de första 6 siffrorna i ditt personnummer när du gör inbetalningen.
Det är kommunen som önskar få åldersfördelning på våra medlemmar.

 

Sponsra oss

Är ditt företag intresserade av att på något sätt sponsra oss på Södertälje katthem är ni varmt välkomna att kontakta oss.

 

VÅRA SPONSORER

Bli volontär

Vi som jobbar på katthemmet gör det ideellt. Katterna på Södertälje Katthem behöver hjälp varje dag året runt. Vi är många som ställer upp på vår fritid för att ge dem den omsorg de behöver. Om du har lite tid över ibland och dessutom gillar djur, så är du mycket välkommen till oss.

Du behöver inte binda upp dig för lång tid och du meddelar oss bara i förväg när du kan komma så skriver vi upp dig på schemat. Våra mer vana volontärer kommer att visa dig hur det går till på vårt katthem i början. Du kommer snart att märka att du gör en stor insats för katter som ingen annan tar hand om.

Man får komma så ofta man vill. Veckoscheman finns uppsatt i korridoren där man skriver upp sig = bokar ett arbetspass. Vi har två arbetspass per dag. Morgonpasset börjar 08.00, eftermiddagspasset börjar 16.00-17.00 eller så snart du kan.

För att få jobba som volontär hos oss måste du vara över 18 år.

Karantän
Innan du får arbeta här behöver du en introduktion. En person tar alltid hand om katterna som finns i denna separata avdelning som vi kallar karantän. Här finns katterna som är i störst behov av vård. För att undvika smittspridning finns det särskilda regler för hur man arbetar i karantänen. Det råder 18-årsgräns även i karantän. OBS! Har du djur hemma? Tänk på att byta kläder så du inte kommer hit med eller tar hem bakterier, smitta och sjukdomar.

Är du intresserad av att bli volontär får du gärna besöka oss på öppet hus (lördagar 13-15) eller maila till info@sodertaljekatthem.se och berätta lite om dig själv.

Välkommen!

Bli fadder

Försäkringsfadder

Alla våra katter är försäkrade i Agria. När en katt flyttar kan den som adopterar katten välja att ta över försäkringen, eller välja ett annat försäkringsbolag. Så länge katten bor på katthemmet betalas premien av katthemmet.

Vi erbjuder nu både privatpersoner och företag att bli försäkringsfadder. Du väljer då ut en katt som är ledig för fadderskap och betalar 300 kronor per halvår eller 600 kronor per helår för just den katten. Ditt namn kommer att stå på kattens presentation både på katthemmet och på vår hemsida.  En katt kan ha flera faddrar. Erlagd premie återbetalas ej. Om katten får ett hem under tiden du är fadder förs ditt fadderskap över till en annan katt.

Om det står ett F efter presentationen på våra katter betyder det att den katten har en försäkringsfadder.

För mer information, vänligen kontakta katthemmet via mail: info@sodertaljekatthem.se eller ring: 08 550 32 000.

VÄLKOMMEN som försäkringsfadder!

Bli fadder åt en hel bur

Som alla vet är utgifterna för ett katthem ett ständigt bekymmer. Vi har nyligen infört försäkringsfadderskap där man betalar en avgift för att vara fadder åt en särskild katts försäkring. Inspirerade av det stora intresset för detta introducerar vi nu möjligheten att bli burfadder.

För 600 kronor kan du bli burfadder i ett halvår för en av burarna på katthemmet. Vill du betala 1200 för ett helt år går det också bra. Om du inte har särskilt starka önskemål om att välja en särskild bur så väljer vi gärna vilken bur eller vilka burar du blir fadder åt. Man får gärna vara fadder åt flera burar.

När du blir burfadder kommer ditt namn att sättas upp på buren. Vi har 11 burar i kattsalen. En bur kan ha flera faddrar om vi får in mer än 11 faddrar. Vill du hellre vara ”dold” fadder kan du stödja en av de 10 burarna i vår karantänavdelning. Ditt namn kommer sättas upp på burarna där också, men blir då inte synligt för allmänheten.

Vill du bli burfadder? Sätt i så fall in 600 (halvår) alt 1200 kr (helt år) på pg 389341-9, eller swisha till 12345 25408. Skicka sedan ett mail till fadder@sodertaljekatthem.se där du meddelar när du betalat och hur mycket, ditt namn och om du vill vara ”dold” fadder. Vi utgår annars från att du inte har något emot att vi anger på burdörren att du är fadder. Har du inte tillgång till dator får du naturligtvis gärna ringa.

 

Burfaddrar

Bur 1:  Till minne av Molle t o m 20.9 2024
Bur 2:  Karin Werleborn t o m 1.10 2024
Bur 3:  Jesper och Marcus t o m 11.5 2024 
Bur 4:  Katten Bosse Bus  t o m 11.11 2024
Bur 5:  Till minne av Viktor t o m 1.4 2024
Bur 6:  Kjerstin Granström t o m 31.12 2024
Bur 7:   Tommy Mustonen t o m 15.11 2024
Bur 8: Till minne av katten Smilla t o m 6.5 2024 
Bur 9:  Katterna Wilma,Hugo och Simba t o m 22.5 2024                           

samt                                     

Familjen Ekstrand t o m 6.4 2024

Bur 10:Per o Monica Lingnert t o m 19.2 2025 

Bur 11: Astrid Åkesson t o m 5.10 2024

Köp vår kalender

Nu är vår kalender för 2024 klar.

Liksom föregående år kostar den 130 kronor. Tyvärr tillkommer porto för den som vill ha den skickad. Det kostar 45 kronor i porto för 1 kalendrar 60 kr i porto för 2-3 kalendrar (det kan vi tyvärr inte göra mycket åt).

1 st kalender: 130 kr + 45 kr = 175  kr.    2 st kalendrar: 260 kr + 60 kr = 320 kronor    3 st kalendrar: 390 kr + 60 kr = 450 kr

Vi hoppas du vill stödja katthemmet genom att köpa en eller flera kalendrar. Vi tycker det är en fin julklapp där både mottagare och säljare gynnas! Om du vill ha kalendern skickad mailar du till kalender@sodertaljekatthem.se och anger antal, namn och adress och swisha till 12345 25408 och ange order ”kalender” så skickar vi så snart vi hinner. Det går också bra att betala via pg 389341-9.

Kalendrarna finns att köpa på katthemmet under öppet hus på lördagar 13-15 .

Kalendern finns även att köpa hos:
Animalen, Morabergsvägen 16, Södertälje.
Arken Zoo, Genetaleden 7,  Södertälje.
Arken Zoo, Bryggarvägen 5, Tumba köpcenter
Fotvårdshälsan, Gröndalsvägen 12 a, Tumba (vardagar 9-16)
Gnesta Djurceter, Dansutvägen 2, Gnesta
Gnesta Veterinärpraktik, Kullagatan 4, Gnesta.
ICA Orren, Orrstigen 1, Södertälje.
Tumba Hund & Katt, Bergfotsvägen 5, Tumba
 
 

Testamente

Vill du säkerställa att din kvarlåtenskap fördelas efter dina önskemål?

Många känner motstånd mot att tänka på vad som ska hända med kvarlåtenskapen den dag man inte längre finns. Samtidigt upplever många en lättnad när de väl gjort sig besväret att tänka igenom hur de vill att tillgångarna fördelas.

Vill man att de ska tillfalla någon särskild bör man upprätta ett testamente där detta framgår. Flera kattvänner har genom testamente försäkrat sig om att katterna på Södertälje Katthem ska få ta del av deras kvarlåtenskap.

Vill du att din kvarlåtenskap, eller delar därav, ska tillfalla Södertälje Katthem efter din bortgång rekommenderar vi att ett testamente skrivs där detta bekräftas. Liksom alla andra gåvor har dessa stor betydelse för möjligheten att kunna fortsätta att ta hand om hemlösa katter.

För att det ska vara juridiskt bindande måste testamentet dels undertecknas av testator och bevittnas av två samtidigt närvarande personer, dels innehålla specifikation på vad som ska testamenteras och till vem. Testamentsgåvor till katthemmet ska alltså innehålla vår adress och vårt organisationsnummer:

Södertälje Katthem
Wedavägen 16B
152 42 Södertälje
Org nr: 802421-9050

Om du väljer att testamentera till Södertälje Katthem är vi mycket tacksamma om du informerar oss om detta. Det är ofta klokt att be en advokat, begravningsbyrå eller bank om hjälp med att upprätta ett testamente så att formuleringarna blir korrekta och motsvarar de önskemål man har.  Vi tar gärna emot en kopia av testamentet.

Vi samarbetar med begravningsbyrån Lavendla. Som medlem i Södertälje katthem får du reducerade fasta priser på juridiska tjänster.

På deras hemsida finns mer att läsa om testamenten: